Muzikale leiding:

Leo Bekendam

Wanneer?
Maandag 20.00 – 22.00 uur

Waar?
De Klankkast
Bosrand 8, Almelo 

Servus Classic


De repetities staan onder leiding van een professioneel dirigent. 
Het repertoire bestaat voornamelijk uit Operette en Opera melodieën en licht klassieke werken van bekende componisten, soms worden uitstapjes gemaakt naar moderne muziek zoals musicals en folk songs.

Servus Classic heeft het streven om het repertoire ten gehore te brengen tijdens diverse optredens binnen en buiten Almelo en in één van de theaters in Almelo.
Ook wordt er tijdens producties samengewerkt met Servus Musical en Servus Junior.

Klik hier om de digitale flyer te downloaden. 

Muzikale leiding:

Erwin Strikker

Wanneer?
Donderdag 20.00 – 22.30  uur

Waar?
De Klankkast
Bosrand 8, Almelo 

Servus Musical

De repetities staan onder leiding van een professioneel dirigent. Iedere repetitie is anders. Meestal wordt er ieder geval een deel van de repetitie gezongen en daarnaast wordt er gedanst, wordt drama (toneel) geoefend of regie ter voorbereiding op de voorstelling.

Normaliter wordt er naar een grote voorstelling in mei/juni toe gewerkt. Dit is bijvoorbeeld in Theater Hof 88 of het Theaterhotel. Afhankelijk van de voorstelling en locatie, worden er meerdere voorstelling opgevoerd. Wanneer de voorstelling(en) dichterbij komen, zijn er ook regelmatig ‘doorlopen’ in de weekenden. Voor mensen die in een voorstelling een rol hebben, zijn er aparte solistenrepetities.
Naast de ‘grote’ voorstelling zijn er meestal ook een aantal kleinere optredens in bijv. de binnenstad van Almelo, rond kerst, etc.

 Klik hier om de digitale flyer te downloaden.

Muzikale leiding:

Frauke Langbein

Wanneer?
Woensdag 15.00 – 16.00 uur
Woensdag 16.15 – 17.15 uur

Waar?
De Klankkast
Bosrand 8, Almelo 

Servus Junior

Iedere woensdagmiddag zijn er workshops voor de kinderen van 7 tot 11 jaar, van 15:00 uur tot 16:00 uur.
Voor de kinderen vanaf 11 tot 16 jaar van 16:15 uur tot 17:15 uur.
 
De juniorafdeling krijgt drie keer per maand les van een professioneel dirigent (met name zang) en één keer per maand dans en drama onder leiding van de choreograaf en dramadocenten.
Op deze manier wordt er samen naar een voorstelling toe gewerkt en laat Servus Junior aan het publiek zien wat zij allemaal geleerd hebben, waarbij het begint met het leren van samen zingen en daar plezier in te hebben.

Ook doet Servus Junior, waar nodig, mee aan de voorstellingen van Servus Classic en Servus Musical.

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om muziektheater te maken, dan ben je van harte welkom bij de club.

De kosten zijn 15 euro per maand. 

Klik hier om de digitale flyer te downloaden.

Onze artistieke leiding bestaat uit de volgende personen:

Leo Bekendam

Muzikaal leider Servus Classic

Leo is sinds 2018 de muzikaal leider van Servus Classic. Leo is een gepassioneerd dirigent met jarenlange ervaring. Leo vindt vooral het werken met koren en vocale ensembles een leuke uitdaging.
Daarnaast heeft Leo plezier in het samen zingen, waarbij Leo Servus Classic technisch wil laten groeien als individuele zangers, maar ook als groep.

 

 

Erwin Strikker

Muzikaal leider Servus Musical

Erwin is sinds 2019 de muzikaal leider van Servus Musical. Erwin werkt en heeft gewerkt met verschillende koren in de meest uiteenlopende muziekstijlen. Erwin geniet van het spektakel van theaterkoren en popkoren. Daarnaast is Erwin pianist en speelt daar waar een piano staat.
Elke uitvoering moet voor het publiek een onvergetelijke gebeurtenis worden.

 

 

Frauke Langbein

Muzikaal leider Servus Junior

Frauke is sinds april 2019 muzikaal leider van Servus Junior. Naast deze nieuwe uitdaging is Frauke actief als dirigente/muzikaal leider van diverse koren zoals het AlgemeenWierdensMannenkoor, het MGV te Gildehaus, vrouwenkoor Marcant te Markelo en VocalgroupResetM2M waar ze tevens ook medeoprichter van is. Verder is zij actief als stemcoach van o.a. Amused te Hengelo en geeft muziekworkshops voor verschillende organisaties. In dienst van de Kaliberkunstenschool werkt Frauke als docent muziek/educatie en trainer/coach voor muziek impuls projecten. Naast haar traditionele opleiding behaalde Frauke in 2018  het certificaat van Vocal Leadership aan Codarts te Rotterdam.
Net even iets anders, kleine minieme tempo veranderingen in de melodie, ritme of in de presentatie van een muziekstuk. Altijd op zoek naar iets extra’s in de muziek… dat omschrijft het beste de werkwijze van Frauke als muzikant en dirigent.

 

 

Bianca Seinen

Choreograaf

In 2006 is Bianca gevraagd om de choreografie te gaan verzorgen bij Servus. Voor Bianca was dit tot dan toe onbekend terrein en daarmee een hele uitdaging. Bianca debuteerde met de choreografie voor de musical “Carmen”. Met de opleiding voor jazzgymnastiek en de vele jaren ervaring met lesgeven bij diverse verenigingen weet Bianca voor iedere voorstelling mooie choreo’s en dansen te bedenken.