Muzikale leiding:

Leo Bekendam

Wanneer?
Maandag 20.00 – 22.00 uur

Waar?
De Klankkast
Bosrand 8, Almelo 

Servus Classic


De repetities staan onder leiding van een professioneel dirigent. 
Het repertoire bestaat voornamelijk uit Operette en Opera melodieën en licht klassieke werken van bekende componisten, soms worden uitstapjes gemaakt naar moderne muziek zoals musicals en folk songs.

Servus Classic heeft het streven om het repertoire ten gehore te brengen tijdens diverse optredens binnen en buiten Almelo en in één van de theaters in Almelo.
Ook wordt er tijdens producties samengewerkt met Servus Musical en Servus Junior.

Klik hier om de digitale flyer te downloaden. 

Muzikale leiding:

Samuël van Leussen

Wanneer?
Donderdag 20.00 – 22.30  uur

Waar?
De Klankkast
Bosrand 8, Almelo 

Servus Musical

De repetities staan onder leiding van een professioneel dirigent. Iedere repetitie is anders. Meestal wordt er ieder geval een deel van de repetitie gezongen en daarnaast wordt er gedanst, wordt drama (toneel) geoefend of regie ter voorbereiding op de voorstelling.

Normaliter wordt er naar een grote voorstelling in mei/juni toe gewerkt. Dit is bijvoorbeeld in Theater Hof 88 of het Theaterhotel. Afhankelijk van de voorstelling en locatie, worden er meerdere voorstelling opgevoerd. Wanneer de voorstelling(en) dichterbij komen, zijn er ook regelmatig ‘doorlopen’ in de weekenden. Voor mensen die in een voorstelling een rol hebben, zijn er aparte solistenrepetities.
Naast de ‘grote’ voorstelling zijn er meestal ook een aantal kleinere optredens in bijv. de binnenstad van Almelo, rond kerst, etc.

 Klik hier om de digitale flyer te downloaden.

Wanneer?
Woensdag 18.30 – 19.30 uur

Waar?
De Klankkast
Bosrand 8, Almelo 

Servus Junior

Enkele jaren geleden deed een groep kinderen mee met ‘Over de Brug’;  een muziektheatervoorstelling van Servus in samenwerking met harmonie Sint Jan uit Wierden. Daar is Servus Junior uit voortgekomen. 

Deze groep enthousiaste jeugdleden heeft al enkele leuke voorstellingen op de planken gebracht. Zij repeteren elke woensdag van 18.30 uur tot 19.30 uur in ons clubgebouw ‘De Klankkast’ en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. 

Tijdens de repetities  werken we met de kinderen aan muziek-, dans- en dramalessen. Eén keer per jaar laten we aan ouders en belangstellenden zien wat er zoal geleerd is, tijdens een voorstelling in Hof 88. 

Ook doet Servus Junior, waar nodig, mee aan de voorstellingen van Servus Classic en Servus Musical.

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om muziektheater te maken, dan ben je van harte welkom bij de club.

De kosten zijn 15 euro per maand. 

Klik hier om de digitale flyer te downloaden.

Onze artistieke leiding bestaat uit de volgende personen:

Leo Bekendam

Muzikaal leider Servus Classic

Leo is sinds 2018 de muzikaal leider van Servus Classic. Leo is een gepassioneerd dirigent met jarenlange ervaring. Leo vindt vooral het werken met koren en vocale ensembles een leuke uitdaging.
Daarnaast heeft Leo plezier in het samen zingen, waarbij Leo Servus Classic technisch wil laten groeien als individuele zangers, maar ook als groep.

 

 

Samuël van Leussen

Muzikaal leider Servus Musical

Samuël is een musicus uit Nijverdal. Studeerde in 2018 af aan de Podiumacademie van Almelo en zit momenteel in de afstudeerfase van zijn huidige (Bachelor) opleiding, Docent muziek op het ArtEZ Conservatorium Enschede. Naast het werken in het middelbaar onderwijs is hij een zeer gepassioneerde uitvoerend muzikant, koordirigent, band/muzikaal leider en arrangeur.
Van spelen op de ruigste festivals diep in de nacht tot de gevoeligste rouw&trouw diensten, is Samuël een bevlogen en energieke pianist die veelzijdig werkzaam is in de muziekindustrie. Hij organiseert ook jaarlijks verschillende Gospel Night Events met grote koren, een te gekke band en natuurlijk bombastische gospelknallers waarbij de zalen telkens bomvol zitten.

 

 

Bianca Seinen

Choreograaf

In 2006 is Bianca gevraagd om de choreografie te gaan verzorgen bij Servus. Voor Bianca was dit tot dan toe onbekend terrein en daarmee een hele uitdaging. Bianca debuteerde met de choreografie voor de musical “Carmen”. Met de opleiding voor jazzgymnastiek en de vele jaren ervaring met lesgeven bij diverse verenigingen weet Bianca voor iedere voorstelling mooie choreo’s en dansen te bedenken.