Het is 1985. Het St. Elisabeth ziekenhuis in Almelo wordt onverwacht gesloten, waarom weet eigenlijk niemand. Jaren later verrijzen er appartementen en het mooie Theater Hof 88, maar hoe zit het met de grond achter het ziekenhuis waar tot op de dag van vandaag niets wil groeien? Wist u dat deze plek ooit een begraafplaats was voor de armen, onbekenden en misdadigers … en wie is de bekendste misdadiger in Almelo? Juist ja: Gerrit Jan Pieperiet.

De galg maakte een eind aan zijn leven op 3 maart 1818, maar was hij wel een moordenaar? Daar zijn de meningen over verdeeld. Wat we wel weten is, dat er sinds zijn dood vreemde dingen gebeuren in en om de Elisabethhof.

Een verre nazaat, de 15-jarige Pien Pieperiet, komt in juni 2016 naar Almelo om uit te zoeken wat de rol van haar voorvader in dit verhaal is. Ze treft een spokenjager met slechte bedoelingen en een aantal eigenaardige types. Met hulp vanuit onverwachte hoek probeert Pien rust te creëren aan de Elisabethhof. Heel edelmoedig, maar uiteindelijk heeft Pien maar één doel: eeuwige vrijheid voor haar geplaagde voorvader.

Luister, huiver, kijk, voel, lach en geniet. Wij voeren u mee “In de ban van Elisabeth”.